L’oci nocturn tornarà amb el 70% de l’aforament i amb el passaport covid

Les discoteques podran obrir fins a les 5 de la matinada entre setmana i fins a les 6 el cap de setmana

Discoteca

L’oci nocturn reobrirà a partir d’aquest divendres, després d’haver estat tancat durant gairebé setze mesos consecutius. Avui, els departaments de Salut i Interior han concretat com serà aquesta reobertura, que inclourà l’aplicació del certificat digital covid.

La implementació del passaport covid és la gran novetat d’aquesta reobertura, motiu pel qual el Govern demanarà aquest dimecres l’autorització al TJSC, ja que afecta drets fonamentals com la igualtat o la mobilitat. D’aquesta manera, la justícia avalarà la resolució i l’oci nocturn obrirà a les 24h de la nit de dijous a divendres per un termini de quinze dies.

L’horari serà el que es recull a la normativa general. D’aquesta manera, les discoteques podran obrir fins a les 5.00 h de la matinada de diumenge a dijous. En canvi, es podrà obrir fins a les 6.00 h les nits de divendres i dissabte. “Serà com ha estat sempre”, ha indicat el secretari general d’Interior, Oriol Amorós.

Així mateix, es permetrà el consum de begudes a peu dret i el ball, però no ambdues coses a la vegada. És a dir, es podrà beure i estar dempeus, tot i que si arriba l’hora de ballar, caldrà deixar la beguda i posar-se la mascareta per dirigir-se a la zona de ball. Finalment, l’aforament serà del 70% en la primera resolució. Si d’aquí a quinze dies la situació epidemiològica segueix millorant, es podrà plantejar la possibilitat d’augmentar la capacitat dels establiments.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides