Incompliment del 40% dels serveis mínims a Renfe

La tercera jornada de vaga comença amb 24 trens cancel·lats aquest matí

L'andana de Barcelona-Sants (CCMA)

Foto: CCMA

Aquest dilluns a les cinc del matí s’ha iniciat la tercera jornada de vaga dels maquinistes de Renfe, la qual ha tornat a causar retards i cancel·lacions. Segons l’operadora ferroviària, fins a quarts de vuit del matí s’han anul·lat 24 trens i un 40% dels maquinistes convocats no s’ha presentat a cobrir els serveis mínims.

Així doncs, ha circulat el 61% dels trens previstos en el servei de Rodalies de Catalunya, mentre que en el cas dels combois de llarga distància i d’alta velocitat s’ha complert el 100% dels serveis mínims. A diferència de les dues primeres jornades de vaga, aquest dilluns s’han decretat aturades parcials, concretament de 05:00 a 09:00, de 14:00 a 16:00 i de 18:00 a 22:00.

En aquestes hores, els serveis mínims previstos són del 85% en Rodalies, del 65% en els trens de mitja distància i del 72% en els d’alta velocitat i llarga distància. L’incompliment d’aquests serveis el passat dijous i divendres ha portat a Renfe a expedientar un total de 31 treballadors a Catalunya i a la Comunitat Valenciana, els quals van assegurar no haver rebut correctament la notificació corresponent.

El sindicat SEMAF, convocant de la vaga, planteja principalment tres reivindicacions: la recuperació del mateix nombre de trens que circulaven abans de la pandèmia, la contractació de més maquinistes i la negativa a què es traspassin totes les competències a la Generalitat ja que, segons els acords del 2007, s’ha de garantir “la integritat en la prestació dels serveis pel Grup Renfe”.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari