Incompliment del 40% dels serveis mínims a Renfe

La tercera jornada de vaga comença amb 24 trens cancel·lats aquest matí

L'andana de Barcelona-Sants (CCMA)

Foto: CCMA

Aquest dilluns a les cinc del matí s’ha iniciat la tercera jornada de vaga dels maquinistes de Renfe, la qual ha tornat a causar retards i cancel·lacions. Segons l’operadora ferroviària, fins a quarts de vuit del matí s’han anul·lat 24 trens i un 40% dels maquinistes convocats no s’ha presentat a cobrir els serveis mínims.

Així doncs, ha circulat el 61% dels trens previstos en el servei de Rodalies de Catalunya, mentre que en el cas dels combois de llarga distància i d’alta velocitat s’ha complert el 100% dels serveis mínims. A diferència de les dues primeres jornades de vaga, aquest dilluns s’han decretat aturades parcials, concretament de 05:00 a 09:00, de 14:00 a 16:00 i de 18:00 a 22:00.

En aquestes hores, els serveis mínims previstos són del 85% en Rodalies, del 65% en els trens de mitja distància i del 72% en els d’alta velocitat i llarga distància. L’incompliment d’aquests serveis el passat dijous i divendres ha portat a Renfe a expedientar un total de 31 treballadors a Catalunya i a la Comunitat Valenciana, els quals van assegurar no haver rebut correctament la notificació corresponent.

El sindicat SEMAF, convocant de la vaga, planteja principalment tres reivindicacions: la recuperació del mateix nombre de trens que circulaven abans de la pandèmia, la contractació de més maquinistes i la negativa a què es traspassin totes les competències a la Generalitat ja que, segons els acords del 2007, s’ha de garantir “la integritat en la prestació dels serveis pel Grup Renfe”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.