I si anem al cine?

En alguna ocasió us he recomanat llibres. I avui us proposo que feu l’esforç d’anar a una sala de cinema els propers dies per veure “Mediterráneo” i “El retorn, la vida després de l’ISIS”. És ben cert que no podem tenir al cap totes les injustícies que hi ha al món i contribuir a resoldre-les. És més pràctic que cadascú es centri en una causa concreta i hi dediqui tots els seus esforços però sense deixar de tenir present que n’hi ha moltes més i algunes més greus, segurament, que la que hem triat per avocar-nos-hi.

“Mediterráneo” ens toca més d’aprop que “El retorn, la vida després de l’ISIS”, però d’ambdues pel·lícules en podem treure profit i aprenentatges. “Mediterráneo” ens explica la decisió dels socorristes de Badalona Òscar Camps i Gerard Canals que, després de veure la fotografia del nen Aylan Kurdi, ofegat a la costa turca quan, amb membres de la seva família, intentava arribar a Grècia, es van disposar a rescatar vides en perill en aquell trajecte. És la història d’Open Arms i la seva lluita contra les morts al mar. L’ha dirigit Marcel Barrena, a partir d’un guió de Danielle Schleif. La protagonitzen Dani Rovira, Eduard Fernández, Anna Castillo, Sergi López, Àlex Monner i Patricia López Arnaiz, juntament amb un notable grup internacional d’artistes i cal prestar una atenció especial al miler d’extres, la gran majoria persones instal·lades als camps de refugiats de Grècia. És una de les tres pel·lícules espanyoles preseleccionades per concórrer als Òscars com a candidata a millor obra estrangera. Es va estrenar el dia 1.

El dia 7 s’estrena als cinemes Girona, a Barcelona, “El retorn, la vida després d l’ISIS”. L’ha dirigit Alba Sotorra i la sinopsi que ens avança diu que “mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (Estats Units) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals acceptin el retorn dels fills però rebutgin que les mares puguin tornar?”. Sotorra ens planteja aquestes preguntes  i hi haurem de reflexionar després de veure l’hora i mitja en què ens descriu els matisos d’una situació complexa que inclou testimonis impactants de les pròpies afectades.

Les sales de cinema han tornat a obrir les portes després dels mesos més durs de la pandèmia de la Covid. Si no aneu a veure “Mediterráneo” i “El retorn, la vida després de l’ISIS” us bloquejaré a Twitter. 🙂

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides