Guardiola va regularitzar un compte a Andorra durant l’amnistia fiscal

Entre els noms dels papers de Pandora també hi ha Putin, Tony Blair, Shakira o Elton John

Pep Guardiola
Pep Guardiola

L’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, hauria estat titular d’un compte corrent a Andorra fins a l’any 2012 segons una investigació d’El País i La Sexta. El tècnic català hauria aprofitat l’amnistia fiscal aprovada pel Govern de Mariano Rajoy en aquest mateix any per regularitzar els fons que guardava a la Banca Privada d’Andorra. L’entrenador de Santpedor no havia declarat mai a Hisenda l’existència d’aquest compte.

L’assessor fiscal de Guardiola, Luís Orobitg, assegura que l’exblaugrana tan sols va utilitzar aquest dipòsit per ingressar el salari que va cobrar com a jugador a l’Al Ahli de Catar. El tècnic va jugar en aquesta entitat durant dues temporades entre 2003 i 2005. Un cop el Govern Espanyol va aprovar l’amnistia fiscal, Guardiola va aprofitar per regularitzar una quantitat pròxima als 500.000 euros.

Aquesta informació ha vist la llum gràcies a una investigació que ha dut a terme el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació durant els dos últims anys i que ha estat anomenada Papers de Pandora. 600 periodistes de 117 països diferents han participat en la cerca d’aquesta informació. Els autors de la investigació han analitzat 11,9 milions de documents procedents de catorze despatxos d’advocats diferents.

A part de Guardiola, entre els noms dels papers de Pandora també hi ha Putin, Tony Blair, Shakira o Elton John.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.