Covid: La velocitat de propagació es manté en augment a Catalunya

El departament de Salut declara 399 nous contagis i les UCI es va buidant, però molt lentament

Tot i que alguns indicadors epidemiològics continuen el seu lent descens a Catalunya, d’altres s’han estancat i fins i tot alguns creixen. Després de moltes setmanes d’un decreixement molt accelerat especialment en les primeres setmanes de setembre, l’octubre ha començat amb l’Rt per sobre d’1, fet que implica que la pandèmia s’expandeix en lloc de retrocedir, i amb el risc de rebrot augmentat lleugerament. La incidència, en canvi, segueix descendint, igual que la pressió sobre les UCI.

El Departament de Salut declara aquest diumenge 397 persones hospitalitzades, 5 més que ahir, 127 de les quals estan a les UCI, que disminueix en 3.

Mentrestant, l’Rt segueix creixent fins a 1,08. Quan supera l’1, aquest indicador assenyala que la pandèmia està en expansió pel que fa als contagis. El risc de rebrot, que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, es manté en 66.

En les últimes 24 hores, Salut ha comunicat 399 nous contagis de covid, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 988.757. El 2% de les proves que s’han fet en la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 65,05 a 63,98, mentre que a 7 dies baixa de 32,31 a 31,86. No s’ha notificat cap mort en les últimes 24 hores i el global de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 23.911.

En les últimes hores han rebut la primera dosi 1.374 persones i la segona dosi, 1.593 persones més. Així, un 81,3% de la població de Catalunya major de 12 anys té la pauta completa i el 83,6% ha rebut la primera punxada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides