Comín i Ponsatí viatgen a Sardenya per acompanyar Carles Puigdemont

El govern italià informa Espanya que no pensa detenir-los

L’expresident Carles Puigdemont ha arribat aquest matí a L’Alguer per poder comparèixer demà davant del Tribunal d’Apel·lacions de Sàsser a la vista sobre l’euroordre del Suprem contra ell. Ha arribat acompanyat de l’eurodiputat i exconseller Toni Comín en un vol directe des de Brussel·les.

A diferència del que va passar el passat 24 de setembre, en què Puigdemont va ser detingut, avui tant ell com Comín, sobre el qual també hi ha ordre de detenció, han pogut accedir a l’aeroport sense problemes.

D’altra banda, l’advocat de l’expresident, Gonzalo Boye, ha confirmat que la també eurodiputada i exconsellera Clara Ponsatí també és a Sardenya i que igualment hi ha pogut entrar sense cap mena de problema.

De fet, abans que Comín i Ponsatí arribessin a l’illa, el govern italià informava Espanya que no se’ls detindria.

Pel que fa a Puigdemont, l’advocat encarregat del seu cas a Sardenya, Agostino Angelo Marras, ha descartat aquest dissabte a la nit a TV3 que el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser dictamini cap mesura immediata contra l’expresident en la vista d’aquest dilluns 4 d’octubre. Marras ni tan sols preveu cap mesura cautelar.

El lletrat dona per fet que Puigdemont podrà tornar a Brussel·les per seguir la seva tasca com a eurodiputat: “No hi ha cap possibilitat de fer cautelars”. Marras ha remarcat que qualsevol decisió podrà ser impugnada al Tribunal Suprem italià i que amb un simple recurs la decisió quedaria suspesa. Així, afegeix, “no hi haurà cap mena d’ordre immediata: només al final del judici el Suprem italià dictarà quina serà la sort de l’expresident”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides