Oposició veïnal a l’aeròdrom de Peralada

Els opositors al projecte han presentat al·legacions al consistori i han recollit fins al moment més de 1.700 signatures

L’ermita de Sant Nazari de les Olives, a prop d’on projecten l’aeròdrom
L’ermita de Sant Nazari de les Olives, a prop d’on projecten l’aeròdrom

Forta oposició a Peralada a la construcció d’un aeròdrom, amb una pista de 231 metres i un hangar de 450 m² a un quilòmetre del centre de la població, que segons els seus promotors, s’utilitzaria de manera “predominant” per a fer treballs aeris d’agricultura de precisió. El projecte, que es preveu fer al nucli de Sant Nazari de les Olives, va ser aprovat inicialment a finals de juliol passat i des de llavors ha anat sumant oposicions entre els veïns de la zona.

Els ecologistes informen que l’espai és un punt de connexió de vida salvatge entre el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i el massís de l’Albera. La principal objecció és que tindrà un impacte acústic a l’espai “significativament rural”, que afectarà els humans i els animals de les granges existents, així com a les espècies protegides amb poblacions molt estables, com les llúdrigues o les cigonyes.

Aquesta setmana ha finalitzat el període de presentació d’al·legacions de particulars i entitats que consideren la infraestructura “innecessària i redundant” tenint en compte que a una distància d’entre deu i vint quilòmetres existeixen els aeròdroms d’Empuriabrava, Viladamat i Ordis que creuen que podrien assumir les cent operacions a l’any (cinquanta vols) en horari diürn que estima el promotor, l’empresa Tibiger SA.

Els contraris a l’aeròdrom han recollit més de 1.700 signatures. L’alcalde de Peralada, Pere Torrent, explica que no poden oposar-se a la seva tramitació després que l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Girona informés favorablement, pendent d’algunes correccions i informes addicionals que exigien als promotors. “Com a alcalde he de garantir que es compleixin els procediments”, subratlla.

En les últimes hores, Unió de Pagesos (UP) s’ha sumat a l’oposició al projecte. Entén que “ni el POUM, ni el Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines permeten la construcció” de la infraestructura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides