Sanitat es planteja prohibir fumar a les terrasses

Segons 'La Vanguardia', la reforma legal tampoc permetria fer-ho als accesos d'edificis públics ni en camps de futbol

La ministra de Sanitat, Carolina Darias
La ministra de Sanitat, Carolina Darias

El Ministeri de Sanitat està treballant en la modificació de la llei antitabac i, segons ha publicat La Vanguardia, es planteja prohibir fumar a les terrasses de bars i restaurants, així com als accessos d’edificis públics, amb l’objectiu d’ampliar els espais sense fum. Així doncs, no es permetria fumar tampoc en hospitals, regidories, delegacions d’Hisenda i camps de futbol, entre d’altres.

La prohibició en les terrasses ja va aprovar-se en algunes comunitats amb motiu de la pandèmia; a Catalunya, per exemple, no es podia fumar si no es respectava la distància d’1,5 metres. Ara, el ministeri que dirigeix Carolina Darias es planteja mantenir aquesta restricció com un pas més en la lluita contra el tabac.

Una altra mesura que el Govern d’Espanya té sobre la taula és l’empaquetament neutre, és a dir, que a les caixes de tabac no apareguin logotips, colors, imatges de marca o informació promocional. D’aquesta manera, només hi podria constar el nom de la marca o del producte, el qual haurà d’estar escrit amb un color i una lletra estandarditzats.

La reforma legal també inclourà la unificació de la fiscalitat que afecta el tabac tradicional i els nous dispositius electrònics que contenen nicotina, fet pel qual el ministeri de Sanitat ja treballa amb el d’Hisenda. De moment, però, el text és un esborrany i encara s’ha de debatre al Congrés de Diputats per aprovar-lo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.