Puigdemont demana a la justícia europea que li restauri la immunitat

L'expresident presenta una petició de mesures cautelars davant del Tribunal General de la Unió Europea

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, surt en llibertat

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha presentat aquest divendres un recurs davant el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) en què demana que se li torni la immunitat de forma cautelar com a eurodiputat. La petició de Puigdemont arriba després que fos detingut el 23 de setembre a l’aeroport de l’Alguer, a Sardenya, i posat en llibertat un dia després.

El tribunal europeu va retirar la immunitat de l’expresident el 30 de juliol, així com als eurodiputats de JxCat Toni Comín i Clara Ponsatí, argumentant que les euroordres contra ells estaven suspeses, segons el que sostenia l’Advocacia de l’Estat. Això no obstant, va obrir la porta a què presentessin un nou recurs si eren detinguts, tal com ha passat amb Puigdemont quan va aterrar a Sardenya la setmana passada.

Aquest procés no afecta la vista judicial per les euroordres que l’expresident té dilluns 4 d’octubre davant el jutge italià a la ciutat de Sàsser, i a la qual Puigdemont ha dit que hi assistiria. L’equip d’advocats de Puigdemont ha madurat la decisió després de la detenció a Sardenya, i finalment ha registrat la sol·licitud de mesures cautelars.

Puigdemont demana protecció a Luxemburg per segona vegada. La primera va ser al juny, i el tribunal va tardar un dia a concedir-li la immunitat de forma cautelaríssima. Dos mesos després es va pronunciar sobre les cautelars, retirant la immunitat perquè no hi havia risc de detenció.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.