JxCat, molt tocat per la manca d’un lideratge clar

Junts x Catalunya (JxCat) té en Jordi Sànchez la persona més activa del partit. Des que va sortir de la presó, sempre s’ha mostrat disposat a capitanejar el projecte i a exercir el lideratge. Aquesta actitud ha reforçat la seva figura i ha fet que s’hagi projectat com la cara més poderosa. Però aquesta actitud no tothom la veu bé a JxCat.

Hi ha un grup que considera que encara hauria de ser Carles Puigdemont qui tingués el paper de líder més visible de JxCat, el nom al qual qualsevol ciutadà associés les sigles. També hi ha qui aposta clarament per la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Té seguidors que són autèntics adeptes, fans incondicionals que voldrien que ella liderés a tots els efectes JxCat. Un despropòsit que pivota entre el lideratge múltiple, la guerra interna de posicions i una crisi per falta d’un capità clar.

El president del grup parlamentari de JxCat és Albert Batet. Però dins la formació no tothom li acaba de veure. La seva lleialtat a Carles Puigdemont durant els anys més durs de la formació ha fet que fins ara s’hagi assegurat el lloc, però quan va intentar formar part del Govern no ho va aconseguir. I ja hi ha qui diu que cal que faci un pas al costat per fer lloc a noves cares al Parlament que regenerin la imatge del grup.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides