Presentada una denúncia per greus violacions de la democràcia interna a la Federació Catalana de Futbol

Impugnen l’última assemblea general de l’entitat perquè es va impedir el vot secret i la presència d’un notari perquè aixequés acta

Joan Soteras, president de la FCF
Joan Soteras, president de la FCF

La Federació Catalana de Futbol (FCF), sota la presidència de Joan Soteras, s’ha convertit en un focus d’opacitat i d’impunitat. Així ho reflecteix l’escrit d’impugnació de l’última assemblea general de l’entitat, celebrada el 30 de juny passat a Blanes, que han presentat als tribunals els representants del Club Esportiu Mercantil, de Sabadell, del Club de Futbol Santa Eulàlia, de l’Hospitalet de Llobregat, i de l’Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya (ACFAC).

En la seva denúncia judicial, aquests dirigents esportius –que són membres de la FCF– recullen les greus anomalies que es van produir a l’assemblea general de Blanes, on es van vulnerar de manera flagrant els més elementals principis democràtics per part de la junta directiva i del secretari general, Oriol Camacho. En els dies previs a l’assemblea, un total de 400 representants de clubs, dels 1.212 que formen part de la FCF, van presentar un seguit de peticions, per tal que fossin incorporades a l’ordre del dia de la reunió.

Entre aquestes demandes hi havia la presència d’un notari a l’assemblea, per tal que aixequés acta de les decisions que s’hi prendrien; la votació secreta i amb urna dels punts de l’ordre del dia; l’anul·lació, a causa de la crítica situació de les finances de la FCF provocada per la pandèmia, del salari que cobra el president Joan Soteras (120.000 euros anuals) i de les retribucions que s’embutxaquen els membres de la junta directiva de la federació; i la destitució del director general de l’entitat, José Miguel Calle.

Però el secretari general de la FCF, Oriol Camacho, va rebutjar amb arguments inversemblants –que ara han estat denunciats als jutjats de Barcelona– els dos punts fonamentals que formulaven els 400 federats crítics amb la gestió de Joan Soteras: la presència d’un notari a l’assemblea i la votació secreta. Com recorda la demanda judicial, el Codi Civil de Catalunya estableix que el vot secret s’ha d’aplicar quan el demanen, com a mínim, el 10% dels assistents, condició que en el cas de la FCF es complia amb escreix.

Les altres demandes sí que van ser incorporades a l’ordre del dia de l’assemblea, però amb una condició: s’havien de votar després de l’aprovació dels pressupostos per a la temporada 2021-22 i del pla general d’actuació presentat per la junta directiva. Però, un cop superades aquestes votacions, el secretari general es va treure un altre argument espaterrant de la màniga: com que les peticions dels 400 directius (el salari de Joan Soteras, les retribucions de la junta directiva…) afectaven el pressupost, i aquest ja havia estat aprovat, aleshores no tenia cap sentit sotmetre-les a votació, i va procedir a retirar-les.

En la demanda presentada als tribunals es reclama que s’anul·li l’assemblea de Blanes i, entre altres mesures cautelars, es proposa la invalidació del pressupost de la FCF i la congelació de les remuneracions que perceben el president, Joan Soteras, i els membres de la junta directiva.

*La informació completa d’aquest reportatge la podeu llegir a l’última edició de la revista setmanal EL TRIANGLE

(Visited 242 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari