Llarena demana al Tribunal de Sàsser que lliuri immediatament Puigdemont

L'instructor de la principal causa sobre el procés comunica que l'euroordre està activa

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, davant de la seu del Parlament europeu
Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, davant de la seu del Parlament europeu

Pablo Llarena, el magistrat de la Sala Segona del Tribunal Suprem i instructor de la principal causa sobre el procés, ha comunicat aquest dijous al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, a través d’Eurojust, que l’ordre de detenció i lliurament dictada contra l’expresident català i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont és vigent i està activa, i que no aquest no té immunitat perquè se la va retirar el Parlament Europeu.

Mitjançant un ofici, de fet, Llarena ha sol·licitat al Tribunal de Sàsser que engegui el procediment per lliurar immediatament Puigdemont a Espanya, ja que, segons argumenta, l’euroordre no ha estat suspesa pel plantejament de la qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

El magistrat del Suprem, així mateix, ha assenyalat a la justícia italiana que, en el cas que l’eurodiputat de Junts torni a sol·licitar al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que li restitueixi cautelarment la seva immunitat, i el TGUE ho faci, l’execució del lliurament ha de quedar suspesa fins que el TGUE resolgui la demanda de Puigdemont sobre la concessió del suplicatori per part de l’Eurocambra.

Llarena addueix, citant les recomanacions del TJUE als jutjats dels estats membres de la UE sobre les qüestions prejudicials, que “l’adopció de mesures cautelars no està sotmesa al règim de suspensió obligatòria”, que afecta el procediment nacional en espera d’un pronunciament de la justícia europea, i que les mesures cautelars depenen de la decisió de l’òrgan jurisdiccional nacional.

(Visited 124 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari