L’independentisme insta el Govern a retirar les distincions al rei emèrit

Esquerra i Junts donen suport a la proposta de la CUP

Joan Carles I
Joan Carles I

El Parlament ha aprovat aquesta tarda instar el Govern a retirar les distincions i homenatges a Joan Carles I. La proposta de la CUP ha tirat endavant amb els vots favorables d’ERC i Junts, i exigeix la retirada d’aquells “elements d’homenatge” al rei emèrit que pugui haver-hi en edificis públics “per considerar que la seva actuació com a cap d’Estat i després de la seva renúncia a la Corona és incompatible amb l’ètica i la democràcia”.

La resolució s’ha pogut votar finalment aquesta tarda després que s’hagi admès a tràmit aquest matí. Ahir al vespre, la mesa va tombar la proposta per un defecte de forma que s’ha esmenat.

A la sessió de dimarts, Vox i Ciutadans ja van advertir que presentarien denúncies en cas de permetre la tramitació de propostes que vagin en contra de les resolucions del Tribunal Constitucional, que ha dit en diverses ocasions que la mesa s’ha d’abstenir de tramitar iniciatives relacionades amb el procés o amb la monarquia.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari