La vaga de Renfe provoca retards a tot Catalunya

L'incompliment dels serveis mínims per part dels maquinistes ha causat aglomeracions als trens i anul·lacions

Aglomeracions a Rodalies (Arxiu)

Foto: @SilviaP_ML

El servei de Rodalies de Catalunya ha patit retards aquest dijous al matí a causa de la vaga convocada pels maquinistes. Segons ha informat Renfe, les “absències puntuals d’alguns maquinistes” han causat que els serveis mínims no es complissin, i s’han produït nombrosos retards i anul·lacions.

L’empresa ha explicat que aquest matí, durant la primera jornada de vaga, només s’ha pogut prestar el 53% dels serveis de Rodalies i Regionals previstos, fet que ha afectat greument els usuaris. En l’alta velocitat, però, sí que s’han complert els serveis mínims.

La vaga, convocada pel sindicat de maquinistes SEMAF, ha començat aquest dijous i s’allargarà durant vuit dies, concretament l’1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre, i causarà la cancel·lació de centenars de trens a tota Espanya. Durant les primeres quatre jornades de vaga, l’empresa ha anunciat que anul·larà la circulació de 892 trens -267 d’altra velocitat i llarga distància i 625 de mitja distància- i de 813 dels serveis de mercaderies.

Renfe ha considerat que es tracta d’una vaga “totalment injustificada” i ha criticat “la posició inadmissible dels dirigents del sindicat de maquinistes”, assegurant que respondrà “amb tota la duresa possible” la postura dels treballadors que no s’han presentat a cobrir els serveis mínims.

(Visited 150 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari