La divisió independentista impedeix posar data a un altre referèndum

Els republicans voten al costat de socialistes i comuns la taula de diàleg entre governs per resoldre el conflicte

El Parlament ha rebutjat aquesta tarda la proposta de la CUP de “dur a terme un referèndum d’autodeterminació” abans no acabi aquesta legislatura, és a dir, abans del 2025. Malgrat les reunions d’última hora celebrades a les dependències de la cambra entre ERC, Junts i els anticapitalistes, no s’ha arribat a cap entesa i s’ha constatat la divisió independentista a l’hora de definir els futurs passos del procés. Així, el vot en contra de Junts i l’abstenció d’ERC han tombat la proposta de la CUP.

En les reunions per mirar d’arribar a un acord, els republicans demanaven o bé ser més flexibles i no fixar cap termini o bé canviar el “dur a terme” per un altre verb com “impulsar” o “treballar” en aquesta direcció. Els anticapitalistes s’obrien a fer canvis, però des de Junts la reclamació era que s’especifiqués que l’1-O és vàlid i que només pot ser substituït per un referèndum acordat amb l’Estat. Finalment, a les portes de la negociació dels pressupostos per al 2022 s’ha imposat el desacord.

D’altra banda, sí que ha prosperat la proposta presentada per ERC en què s’insta el Govern a avançar cap a una resolució democràtica del conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol, mitjançant l’impuls del procés de negociació articulat a través d’una taula de diàleg i negociació política entre ambdós governs. La proposta ha rebut l’abstenció de Junts, soci a l’executiu català, però ha comptat amb el suport del PSC i dels comuns, implicats com els republicans en la taula de diàleg, represa el 15 de setembre.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari