La divisió independentista impedeix posar data a un altre referèndum

Els republicans voten al costat de socialistes i comuns la taula de diàleg entre governs per resoldre el conflicte

El Parlament ha rebutjat aquesta tarda la proposta de la CUP de “dur a terme un referèndum d’autodeterminació” abans no acabi aquesta legislatura, és a dir, abans del 2025. Malgrat les reunions d’última hora celebrades a les dependències de la cambra entre ERC, Junts i els anticapitalistes, no s’ha arribat a cap entesa i s’ha constatat la divisió independentista a l’hora de definir els futurs passos del procés. Així, el vot en contra de Junts i l’abstenció d’ERC han tombat la proposta de la CUP.

En les reunions per mirar d’arribar a un acord, els republicans demanaven o bé ser més flexibles i no fixar cap termini o bé canviar el “dur a terme” per un altre verb com “impulsar” o “treballar” en aquesta direcció. Els anticapitalistes s’obrien a fer canvis, però des de Junts la reclamació era que s’especifiqués que l’1-O és vàlid i que només pot ser substituït per un referèndum acordat amb l’Estat. Finalment, a les portes de la negociació dels pressupostos per al 2022 s’ha imposat el desacord.

D’altra banda, sí que ha prosperat la proposta presentada per ERC en què s’insta el Govern a avançar cap a una resolució democràtica del conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol, mitjançant l’impuls del procés de negociació articulat a través d’una taula de diàleg i negociació política entre ambdós governs. La proposta ha rebut l’abstenció de Junts, soci a l’executiu català, però ha comptat amb el suport del PSC i dels comuns, implicats com els republicans en la taula de diàleg, represa el 15 de setembre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides