Junts i PSC s’uneixen per defensar l’ampliació de l’aeroport del Prat

ERC ha votat en contra de la proposta que recull l'acord del 2 d'agost entre l'Estat i la Generalitat per invertir a l'aeroport

Aeroport del Prat

Junts i el PSC han aprovat una proposta conjunta per defensar l’ampliació de l’aeroport del Prat tal com es va acordar el passat 2 d’agost. El text reivindica els 1.700 milions d’euros d’inversió retirats pel govern espanyol pel desacord amb ERC i sosté que l’aeroport de Barcelona “esdevingui un hub intercontinental” que respecti “al màxim” l’espai natural protegit del Delta del Llobregat.

“Una inversió d’aquesta magnitud suposa un canvi significatiu en el model econòmic futur de Catalunya, ja que ens connecta amb Àsia i Amèrica del Nord, pols principals del desenvolupament tecnològic actual i futur”, assenyala el text, que cita un informe en el qual consta que es podrien arribar a generar fins a 83.000 llocs de treball addicionals. També s’hauria de “concretar”, diu el text, la participació de la Generalitat en la gestió dels aeroports de Barcelona, Girona i Reus.

ERC hi ha votat en contra i la secretària general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha retret a Junts haver pactat la proposta amb els socialistes, afirmant: “Es torna a imposar la sociovergència”.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari