Felip VI torna a Barcelona la vigília del quart aniversari de l’1-O

El cap d'Estat assisteix a la inauguració del Saló de l'Automòbil

Felip VI
Felip VI

Felip VI, el rei d’Espanya, es desplaça aquest dijous a Barcelona per assistir a l’acte inaugural del Saló Internacional de l’Automòbil, al qual no assistirà el president de la Generalitat, Pere Aragonès, però sí el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i, en representació del govern català, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

Es tracta de la quarta visita del monarca enguany a la capital catalana, que té lloc la vigília del quart aniversari del referèndum il·legal de l’1-O i en un context de les relacions entre la Generalitat i l’Estat central marcades per la represa de la taula de diàleg.

Aragonès, que compareix aquest dijous al Parlament en lloc d’assistir al Saló de l’Automòbil, va posar fi al boicot de la Generalitat a Felip VI, iniciat durant la presidència de Quim Torra, i ha coincidit amb el cap d’Estat en actes com la trobada anual del Cercle d’Economia i el Mobile World Congress (MWC).

El govern català, en canvi, no va enviar representants a l’acte de lliurament dels premis Princesa de Girona, el passat 1 de juliol, al qual van assistir Felip VI, la reina Letizia i la princesa Elionor.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari