L’Audiència Nacional es queda la peça del Tsunami del cas Volhov

L'Audiència de Barcelona avala l'enviament dels estrategs independentistes Madí, Vendrell i Soler a l'AN

Alay, Soler, Madí i Vendrell
Alay, Soler, Madí i Vendrell

L’Audiència de Barcelona ha confirmat la decisió del jutge Joaquín Aguirre d’enviar la part de l’operació Volhov que fa referència a Tsunami Democràtic a l’Audiència Nacional, segons ha avançat eldiario.es. Els magistrats han acordat això malgrat l’oposició de la Fiscalia, que considera que el jutge no havia argumentat prou bé la decisió i vulnerava drets dels investigats. Aquesta peça concreta de l’operació Volhov afecta Xavier Vendrell, David Madí, Oriol Soler, Jaume Cabaní, Josep Campmajor, Marta Molina i Josep Lluís Alay.

Aguirre va decidir al juny enviar a l’Audiència Nacional la causa contra Tsunami Democràtic. El magistrat Manuel García Castellón situa els investigats en la direcció i organització de Tsunami i creu que aquesta organització comptava amb una estructura organitzativa. Per això va sol·licitar al jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, que pilota l’operació Volhov, que li enviés tota la documentació i les proves trobades per part de la Guàrdia Civil.

Les defenses es van oposar a aquesta decisió i el fiscal anticorrupció Fernando Maldonado hi va donar suport. Finalment, però, l’Audiència de Barcelona ha donat la raó al magistrat. Nega que s’hagin vulnerat drets i hi ha “indicis” que els investigats formarien part de l’estructura organitzativa de Tsunami i participarien “de manera principal en les activitats delictives organitzades i encaminades a la mobilització de la massa social independentista”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.