L’Audiència Nacional es queda la peça del Tsunami del cas Volhov

L'Audiència de Barcelona avala l'enviament dels estrategs independentistes Madí, Vendrell i Soler a l'AN

Alay, Soler, Madí i Vendrell
Alay, Soler, Madí i Vendrell

L’Audiència de Barcelona ha confirmat la decisió del jutge Joaquín Aguirre d’enviar la part de l’operació Volhov que fa referència a Tsunami Democràtic a l’Audiència Nacional, segons ha avançat eldiario.es. Els magistrats han acordat això malgrat l’oposició de la Fiscalia, que considera que el jutge no havia argumentat prou bé la decisió i vulnerava drets dels investigats. Aquesta peça concreta de l’operació Volhov afecta Xavier Vendrell, David Madí, Oriol Soler, Jaume Cabaní, Josep Campmajor, Marta Molina i Josep Lluís Alay.

Aguirre va decidir al juny enviar a l’Audiència Nacional la causa contra Tsunami Democràtic. El magistrat Manuel García Castellón situa els investigats en la direcció i organització de Tsunami i creu que aquesta organització comptava amb una estructura organitzativa. Per això va sol·licitar al jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, que pilota l’operació Volhov, que li enviés tota la documentació i les proves trobades per part de la Guàrdia Civil.

Les defenses es van oposar a aquesta decisió i el fiscal anticorrupció Fernando Maldonado hi va donar suport. Finalment, però, l’Audiència de Barcelona ha donat la raó al magistrat. Nega que s’hagin vulnerat drets i hi ha “indicis” que els investigats formarien part de l’estructura organitzativa de Tsunami i participarien “de manera principal en les activitats delictives organitzades i encaminades a la mobilització de la massa social independentista”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides