La CUP amenaça Aragonès amb no votar-li els pressupostos

Els anticapitalistes exigeixen que el president català compleixi "els compromisos d'investidura"

El diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, Carles Riera, en la seva intervenció al debat de política general ha advertit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que la CUP encara no ha començat a valorar els pressupostos del govern català, afirmant que “en els pròxims dies parlarem dels pressupostos perquè fins ara no hem començat”. Carles Riera ha afegit que “si volen que parlem, acompleixin els seus compromisos d’investidura”.

Carles Riera també ha afirmat que els pressupostos són un instrument per a garantir l’estabilitat i la governabilitat, i “un instrument per a l’estratègia, per l’enfocament de la legislatura”. En aquest sentit, el diputat de la CUP ha afirmat que “nosaltres volem que aquesta legislatura estigui al servei de l’exercici de l’autodeterminació i de l’assoliment de l’amnistia”, proposant entrar en una nova etapa de “desobediència” i “conflicte” contra l’Estat.

Carles Riera, que ha estat l’encarregat de parlar en nom de la CUP tot i no ocupar el càrrec de president del grup ni el de portaveu de la formació anticapitalista a la cambra catalana, ha començat la seva intervenció dirigint-se a Aragonès i afirmant: “President, deixi’m dir-li per començar que em temo que el seu discurs d’ahir no va fer tremolar gaire els pilars del règim del 78”. Riera ha defensat la proposta de la CUP de la celebració d’un referèndum independentista en aquesta legislatura, i ha demanat a Aragonès que “posi data” al referèndum, i que aquesta “sigui abans del 2025”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.