El govern de Draghi nega tenir res a veure amb la detenció de Puigdemont

"Ha estat una operació de la policia i de la justícia, no dels governs o de la política", diu el primer ministre

El primer ministre italià, Mario Draghi, ha negat aquest dimecres que hi hagi cap implicació “dels governs i la política” en la detenció de l’expresident Carles Puigdemont a Sardenya divendres passat. Draghi ha respost així a les preguntes de La Vanguardia a Roma. D’acord amb el primer ministre italià el polèmic arrest i la posterior llibertat de Puigdemont va ser “essencialment una operació duta a terme per la policia i els jutges, no per governs ni la política”.

Draghi defensa que els agents italians van arrestar Puigdemont complint el mandat d’una ordre internacional i que, després, la jutgessa va considerar que el més adient era “suspendre” la detenció en saber la relació de Puigdemont amb el Parlament Europeu i el cas que té obert al Tribunal General de la Unió Europea. El primer ministre italià ha afegit que no s’ha produït cap comunicació amb el govern espanyol sobre el cas.

La detenció de Puigdemont va aixecar polseguera divendres. Després va ser alliberat i la jutgessa no va decretar mesures cautelars de manera que va poder tornar a Brussel·les per assistir diumenge a una reunió al Parlament Europeu. La detenció ha arribat també al debat de política general del Parlament, on el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tornat a denunciar la repressió de l’estat espanyol contra líders independentistes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.