Federalistes d’Esquerres exigeix TV3 que faci cas al CAC i emeti documentals no independentistes

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha instat la televisió que dirigeix Vicent Sanchis que corregeixi “amb la major diligència possible, la situació de desequilibri generada”

Un dels 8 documentals favorables als presos indepentistes produïts per Mediapro i emesos per TV3

Federalistes d’Esquerres (fed) ha emès un comunicat en el qual reclama que TV3 compleixi l’acord del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) que l’instava a compensar els nombrosos documentals favorables al procés independentista amb d’altres que plantegin altres punts de vista sobre quina és la millor relació territorial i política de Catalunya i Espanya. El CAC va aprovar el passat dia 16 un informe elaborat per la seva Àrea de Continguts què recollia que dels 22 documentals emesos entre el 7 de març de 2018 i el 23 d’abril de 2021 només un –Federal– defensava posicions diferents a la independentista. A més, aquest documental va ser emès pel Canal33, que té un nivell d’audiència molt inferior a TV3.

El Ple del CAC va aprovar un acord que instava la televisió que dirigeix Vicent Sanchis “a corregir, amb la major diligència possible, la situació de desequilibri generada, mitjançant la producció pròpia, la coproducció o la compra de dret d’emissió de documentals o reportatges, per tal de donar compliment a les obligacions inherents al servei públic i les previstes en el Llibre d’Estil, en relació amb el pluralisme polític i la diversitat d’opcions de la societat catalana”. fed destaca que la resolució del CAC li dona la raó i acusa els responsables de TV3 de considerar-los “una bestiola molt molesta, una gent que parla català, que no són fatxes i que, cosa estranya, no són indepes. La nostra existència, el que fem i el que diem, no encaixa en la seva visió del món i, per tant, se’ns ha de deixar de banda. Ni en els seus informatius, ni en les tertúlies, ni en els programes de fons s’ha de prestar cap atenció a una veu independent, crítica i en sintonia amb la preferència federalista expressada per una quarta part dels ciutadans de Catalunya, segons les enquestes del CEO”.

L’organització que presideix el catedràtic de Ciència Política Joan Botella lamenta també que tant TV3 com Catalunya Ràdio recollissin com a única veu per valorar l’acord del CAC la del president de l’organisme, Roger Loppacher, que hi va votar en contra. No van contactar ni amb fed, que havia presentat la denúncia, ni amb cap dels dos consellers del CAC que van abonar-la.

“Sap greu, però s’equivoquen, com s’està equivocant el món independentista. La creença de que tot el que hi ha a Catalunya és seu i que només ells tenen dret a parlar es veu, dia rere dia, desmentida pels fets, i ho és de manera creixent”, acaba el comunicat de Federalistes d’Esquerres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.