El Consell per la República ha trigat un mes en eliminar Clara Ponsatí del seu portal d’Internet

Si no s’accelera el ritme d’afiliació a aquest organisme, no assolirà el milió de membres que reclamava Carles Puigdemont fins l’any 2.160

Web del Consell de Govern del Consell de la República Catalana abans i després d'eliminar Clara Ponsatí

Clara Ponsatí va penjar a Twitter, el 31 d’agost, un comunicat en el qual anunciava que des del 23 de desembre de 2020 “no participo en les deliberacions del Consell per la República Catalana ni estic implicada en cap de les decisions i tasques del seu govern”. Deia també que “vaig renunciar a participar activament dins del govern del Consell en constatar que la meva implicació no contribuïa a deslligar-lo de les lògiques electorals, ni, més endavant, de les discussions sobre la formació i la coalició de govern de la Generalitat”. Malgrat aquest anunci, la fotografia i la biografia de Clara Ponsatí han continuat formant part del Govern del Consell al seu portal, al costat del seu president, Carles Puigdemont, i del seu vicepresident, Toni Comín fins fa uns dies, coincidint amb la detenció a Sardenya de l’ex-president de la Generalitat.

La lentitud en la supressió de la imatge de Ponsatí a la direcció del Consell contrasta amb la rapidesa en què s’han succeït al web d’aquesta entitat les informacions i comunicats sobre la detenció i alliberament del seu president. . A l’espai que ocupava al portal l’ex-consellera d’Ensenyament hi apareix ara Lluís Puig, que tot i estar fugit a Bèlgica és director del Programa per al Desenvolupament de Projectes Culturals d’Àmbit Internacional del Departament de Cultura del qual en van ser conseller.

Ponsatí retuiteja tots els missatges que està pujant a la xarxa el CRC per promoure l’elecció a la seva Assemblea de Representants, procés que va començar aquest 19 de setembre. Precisament, va explicar al seu comunicat que “vaig posposar l’anunci públic d’aquesta decisió a l’espera que el Consell entrés en una nova etapa, després de les eleccions a l’Assemblea de Representants, però davant dels reiterats retards en aquesta convocatòria, ara prevista per finals d’octubre, crec que tinc el deure d’informar sobre aquesta situació als membres del Consell i a altres persones interessades”. També lamentava que “un instrument com el Consell, que podria ser útil per reprendre la via cap a la independència i fer efectiu el mandat del 1 d’Octubre, operi supeditat a les dinàmiques de la política i el govern autonòmics”. També ha fet piulades de suport a Puigdemont arran de la seva detenció.

L’anunci de la seva desvinculació del Consell per la República Catalana va ser aplaudit a les xarxes socials i a alguns mitjans de comunicació per molts independentistes que coincidien amb la seva crítica als partits independentistes i les seves lògiques electorals, tot i que ella és senadora en representació de JxCat. Alguns dels que estaven d’acord amb la seva decisió van anunciar que es donarien de baixa de l’òrgan que dirigeix Puigdemont. El portal del CRC recull el progrés del seu nombre d’afiliats i és impossible detectar-hi les baixes que s’hi van produint. La voluntat dels impulsors del CRC era que arribés a tenir un milió de membres. El 26 de setembre aquesta xifra estava per sota dels cent mil (99.142). En els primers 20 dies de setembre, s’hi havien donat d’alta menys de 400 persones. A aquest ritme, el Consell per la República Catalana assolirà el milió de socis d’aquí a 50.000 dies; és a dir, el 2.160.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.