Aragonès exigeix la retirada de les euroordres després de reunir-se amb Puigdemont

Puigneró assenyala que tres països de la UE consideren que l'expresident no ha comès cap delicte

El vicepresident Jordi Puigneró i el president Pere Aragonès a l'Alguer

Foto: @324cat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha viatjat a l’Alguer (Sardenya, Itàlia) amb el vicepresident Jordi Puigneró per reunir-se amb el líder de JxCat, Carles Puigdemont, detingut aquest dijous i posat en llibertat sense mesures cautelars el divendres. Aragonès ha celebrat l’alliberament de l’expresident, però ha remarcat que aquesta llibertat “no és completa”.

“Hem vingut aquí com a Govern de la Generalitat per donar suport al president Puigdemont. Però la seva llibertat no és completa. Per això exigim la retirada de totes les ordres de detenció“, ha manifestat Aragonès. El president, Puigneró, la consellera d’Acció Exterior Victòria Alsina i Puigdemont s’han trobat davant l’ajuntament de l’Alguer i s’han reunit a la seu de l’oficina de la Generalitat de la ciutat.

En declaracions als mitjans, Aragonès ha assegurat que “la repressió de l’Estat espanyol continua” i ha demanat, a més de la retirada de les euroordres, “la fi de la repressió contra el moviment independentista i la reclamació d’una solució política, que ha de ser l’amnistia i el reconeixement de l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

Puigneró, per la seva banda, ha “emplaçat a la justícia espanyola a què compleixi el que dictamina el Consell d’Europa”, i ha remarcat que “de sis països fundadors de la UE, tres ja han dictaminat que el president Puigdemont no ha comès cap delicte”, referint-se a les resolucions judicials d’Alemanya, Bèlgica i Itàlia. “No té sentit que hi hagi un Estat que remi contra la Unió Europea”, ha assenyalat el vicepresident.

Respecte a les afectacions que la detenció de Puigdemont pugui tenir en la taula de diàleg, Aragonès s’ha limitat a reivindicar l’amnistia i l’autodeterminació, mentre que Puigneró només ha comentat que “el nostre posicionament ja el vam deixar clar en la declaració institucional que vam fer des del Palau de la Generalitat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.