Puigdemont queda en llibertat sense mesures cautelars

La Cort d'Apel·lació de Sàsser ha citat l'expresident per una vista el pròxim 4 d'octubre

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, surt en llibertat

Foto: @JuntsXCat

L’expresident Carles Puigdemont ha sortit en llibertat aquest divendres a les sis de la tarda, després que la Fiscalia no hagi demanat cap mesura cautelar. El jutjat l’ha citat per una vista el pròxim 4 d’octubre, però fins llavors pot sortir de Sardenya sense cap mena d’impediment. Al sortir de la presó, Puigdemont s’ha limitat a comentar que “sabíem que alguna cosa així podia passar perquè Espanya no perd l’oportunitat de fer el ridícul”, i tot seguit ha marxat per reunir-se amb el seu advocat.

L’expresident català ha comparegut davant el tribunal de Sàsser a través d’una videoconferència i, segons el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, s’han limitat a preguntar-li si tenia pensat sortir de l’illa i viatjar a Espanya. Davant la resposta negativa del líder de Junts, la justícia ha decidit deixar-lo avui mateix en llibertat.

Puigdemont ha passat la nit a la presó de màxima seguretat de Bancali, i ara haurà d’esperar que la Cort d’Apel·lació de Sàsser decideixi si tramita l’euroordre del Tribunal Suprem. Segons el seu advocat, Gonzalo Boye, el tribunal italià no hauria d’extradir-lo perquè la resolució de la justícia europea del 30 de juliol va considerar suspès el procediment. Precisament, va retirar la immunitat a Puigdemont perquè, en estar suspesa l’euroordre del Suprem, l’expresident no corria risc de detenció.

El jutge de l’alt tribunal espanyol Pablo Llarena, però, ha enviat a la justícia de Sàsser un escrit afirmant que “el procediment judicial del qual deriva l’euroordre està actiu i pendent de la captura dels processats en situació de rebel·lia”. El magistrat afegeix que “amb la mateixa finalitat, l’acompanyo la Qüestió Prejudicial plantejada en el seu dia davant el TJUE (Tribunal de Justícia de la UE), la tramitació de la qual no modifica la situació en què es troba actualment el procediment, sense perjudici que hagi d’acomodar-se en el seu dia a la interpretació que, del dret europeu i sobre les estrictes qüestions suscitades, realitzi TJUE”.

La defensa del líder de JxCat ha acusat el Suprem d’intentar enganyar la justícia europea i ha argumentat que la detenció ha estat “il·legal” perquè Puigdemont manté la “immunitat de desplaçament”. L’expresident, ha assegurat la defensa, pot viatjar a altres països de la Unió Europa en la seva condició d’eurodiputat, i a l’Alguer no se’l podia detenir perquè el viatge estava relacionat amb el seu càrrec europarlamentari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.