Puigdemont passarà a disposició judicial durant les pròximes hores

L'advocat Gonzalo Boye insisteix que el Tribunal General de la UE va considerar suspeses les euroordres

Toni Comín, Carles Puigdemont i l'advocat Gonzalo Boye (imatge d'arxiu)
Toni Comín, Carles Puigdemont i l'advocat Gonzalo Boye (imatge d'arxiu)

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha afirmat en una roda de premsa conjunta amb l’exconseller de Salut Toni Comín que l’expresident de la Generalitat segueix “detingut” i que “passarà a disposició judicial durant les pròximes hores”. Concretament, el lletrat de Puigdemont a Itàlia, Agostinangelo Marras, ha confirmat que declararà davant el Tribunal de Sàsser a les dues de la tarda.

Boye ha explicat que el primer que haurà de decidir el jutge italià és si manté a Puigdemont detingut o no, i després si tramitar l’euroordre, i ha anunciat que sol·licitarà mesures cautelaríssimes al Tribunal de Justícia la Unió Europea (TJUE), a Luxemburg, les quals preveu que es puguin resoldre en un termini d’entre 24 i 72 hores. Pel que fa a l’euroordre del Tribunal Suprem per la qual s’ha produït la detenció, l’advocat ha reiterat que la resolució del 30 de juliol del Tribunal General de la UE interpreta que els procediments contra Puigdemont “estan suspesos i que cap Estat membre executarà l’ordre”, de manera que confia que Itàlia no procedeixi a extradir-lo.

L’advocat de l’expresident català ha remarcat, a més, la diferència de criteri entre el Tribunal Suprem i l’Estat espanyol pel que fa a les euroordres. Boye ha afirmat que Espanya, a través de l’Advocacia de l’Estat, ha admès que “l’ordre no és executable”, mentre que el Suprem manté tot el contrari. L’advocat ha explicat que no va recórrer les euroordres perquè la defensa entenia que en estar suspeses pel Tribunal General es respectaria la immunitat de Puigdemont com a eurodiputat.

L’exconseller Comín, per la seva banda, ha titllat d'”il·legal” la detenció de l’expresident per part de les autoritats italianes, i ha acusat Espanya de forçar-la. “Avui Itàlia té un pres polític arrossegada per l’Estat espanyol“, ha afirmat, afegint que esperen que els jutges “corregeixin l’error que ha comès la policia italiana”.

Comín també ha anunciat la convocatòria d’una “gran manifestació” per part del Consell per la República aquest diumenge, a Barcelona, per “denunciar la detenció il·legal”, “exigir l’alliberament” de Puigdemont i mostrar que “el procés independentista és irreversible i imparable”. L’exconseller ha convidat les diverses plataformes i entitats independentistes a afegir-se a la protesta, que serà a les 12 del migdia a Passeig de Gràcia amb Diagonal, i ha assegurat que ERC dona suport a la convocatòria.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides