JxCat s’obre ara a renovar la CCMA després de perdre el control del Consell de l’Audiovisual

El canvi d’actitud del partit de Puigdemont coincideix amb la presentació d’un Manifest perquè s’activin els canvis en la direcció dels mitjans públics aprovats pel Parlament fa dos anys

Els directors de Catalunya Ràdio i TV3 i la presidenta en funcions de la CCMA, al Parlament

JxCat ha decidit sumar-se a la proposta recent d’Esquerra Republicana perquè es posi en marxa d’una vegada per totes la renovació dels òrgans de direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que va aprovar per unanimitat el Parlament de Catalunya l’octubre de 2019. A la iniciativa d’ERC s’hi ha sumat ràpidament el PSC, que venia insistint des de fa mesos en la necessitat de dur a la pràctica els canvis que reclama la llei del Parlament. Aquesta llei exigeix que els nous directius de TV3 i la CCMA siguin elegits pels seus mèrits professionals i no per quotes de partit i que obtinguin el suport de, com a mínim, les dues terceres parts del Parlament. JxCat ha canviat la seva posició de bloqueig dels darrers temps després de perdre el control del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), on ara l’oposició hi té la majoria.

La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, el director de TV3, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, no poden recórrer ja al CAC perquè justifiqui el sectarisme independentista dels mitjans públics de la Generalitat o que els seus treballadors critiquin i fins i tot insultin dirigents de l’oposició a les xarxes socials o a d’altres mitjans de comunicació. El CAC va denunciar dies enrere que TV3 emet periòdicament documentals favorables al procés i a l’independentisme i que ignora els que defensen altres plantejaments pel que fa a la relació territorial entre Catalunya i Espanya. També sancionarà en els propers dies el programa Bricoheroes de TV3 per haver inclòs publicitat indeguda en les seves emissions.

El proper dilluns es presentarà un Manifest, impulsat per deu entitats, entre les quals hi ha els comitès d’empresa i professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, que reclama que es procedeixi ràpidament a complir amb la nova llei de l’audiovisual que va aprovar el Parlament ara fa dos anys. Es titula “Davant l’obligada i urgent renovació de la direcció de la CCMA” i exigeix “un procés que superi les quotes de partit per uns mitjans independents, veraços i de qualitat”.

El manifest, que compta, entre d’altres, amb el suport de l’ex-conseller del CAC Salvador Alsius o de l’ex-conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, emplaça les forces parlamentàries “a cercar un ampli consens, abandonar els interessos de partit i acomplir el procés d’elecció de la nova direcció de la Corporació escoltant a tots els sectors implicats: col·legis i organitzacions professionals, entitats culturals i de la societat civil en general, i representants dels treballadors i treballadores de la CCMA. Només així ens podem assegurar que al capdavant dels mitjans públics de la Generalitat hi hagi persones amb mèrits rellevants i acreditats per a un projecte de gestió innovador i independent, i que tinguin com a únic objectiu fer de la CCMA un motor al servei de la informació rigorosa i plural que sigui una referència, per a tota la societat, de la creació de continguts de qualitat, de la indústria audiovisual i de la revitalització de l’ús social del català”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides