Salut xifra en 69.129 les vacunes caducades per errors de planificació

La secretària de Salut Pública diu que representen un 0,6% de les dosis administrades

Carmen Cabezas, la secretària de Salut Pública
Carmen Cabezas, la secretària de Salut Pública

Carmen Cabezas, la secretària de Salut Pública de la Generalitat, ha xifrat en 69.129 les dosis de vacunes contra la covid-19 de Pfizer, Moderna i Jansen que han caducat a Catalunya per errors de planificació des de l’agost d’enguany.

Cabezas ha indicat que aquesta quantitat és un 0,6% de les dosis administrades a Catalunya, i n’ha relacionat la caducitat amb el fet que Salut esperava més demanda de la que s’ha produït durant els darrers dos mesos.

La responsable de Salut Pública, que ha assenyalat que el percentatge de dosis caducades és el 5% a França i els EUA, ha explicat que van obrir la vacunació sense cita en veure que la demanda de dosis baixava durant l’agost, i que “quan fas vacunació sense cita, l’ajustament de la demanda és més difícil de calcular”.

També ha explicat que les dosis caducades s’han emmagatzemat refrigerades “amb la idea de veure si es poden utilitzar”, i que el seu “compromís és que no caduqui cap més”.

Cabezas ha afegit que el total de persones que ja disposen de la pauta de vacunació completa, més de 5,6 milions a Catalunya, ha superat la previsió del Departament de Salut. L’horitzó de la campanya de vacunació és un creixement menor del percentatge de població immunitzada, que ja és del 70%, que Salut pretén estimular facilitant l’accés a les dosis amb estratègies com la instal·lació de punts de vacunació a les universitats, amb l’objectiu d’assolir una immunitat del 80%-85%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides