Qui està preparant una candidatura contra Colau?

Gerard Esteva
Gerard Esteva

Gerard Esteva. El president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) lidera Barcelona Futur, que vol ser el viver d’una candidatura ciutadana contra Ada Colau per les municipals de maig de 2023. Barcelona Futur es presenta com un grup d’interès que vetlla pel futur de la ciutat. No obstant això, d’altres consideren que el que Esteva està bastint és el reagrupament de les forces neoconvergents.

Fins i tot hi ha qui especula que Foment del Treball, on han confluït una part important de la direcció de l’extinta UDC, amb Josep Sánchez Llibre al capdavant, estaria al darrere d’aquesta aposta.

Esteva ha estat lligat de sempre al món de l’esport. Va ser president de la Federació Catalana de Vela i ara ho és de la UFEC. Amb un promotor com ell, molt lligat a Convergència Democràtica, d’aquí a dos anys Barcelona Futur podria acollir les distintes formacions polítiques nascudes des del partit que van liderar Jordi Pujol i Artur Mas, a excepció de Junts per Catalunya, encara que les seves bones relacions amb dirigents del partit de Carles Puigdemont tampoc descartaria una unió de l’antic món convergent.

Ara per ara, Esteva treballa entre bambolines, sense massa actes públics i de cara enfora assegura que només es tracta d’una plataforma molt crítica amb Ada Colau i que vol que Barcelona recuperi el seu esperit propositiu i deixi enrere la cultura del no.

La burgesia catalana ja va intentar a les eleccions de 2019 una llista ciutadana amb Manuel Valls, però aquest es va aliar amb Albert Rivera i Ciutadans, la qual cosa va malmetre aquell intent, ja que una part important de la burgesia catalanista no ho va veure amb bons ulls i li va retirar el seu suport.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides