L’Ajuntament nega que tanqui la plaça Sant Jaume per evitar xiulades a Colau

El consistori al·lega les normes del Procicat, però el PP i JxCat l'acusen de limitar la "llibertat" dels ciutadans

Ajuntament de Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat el tancament dels accessos a la plaça Sant Jaume el pròxim dijous, amb motiu del pregó de les festes de la Mercè, de manera que només podran accedir-hi les 500 persones que tinguin una reserva prèvia. El públic estarà assegut i el discurs de la pregonera, l’activista veïnal Custodia Moreno, es retransmetrà a través d’una pantalla.

La restricció d’accés a la plaça, des de les cinc de la tarda fins a les 11 de la nit, ha estat criticada pels grups municipals del PP i JxCat, que han acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de voler “blindar” l’espai per evitar xiulades com les que va rebre al pregó de les festes de Gràcia i al de Sants. El líder dels populars al consistori, Josep Bou, ha reivindicat “la llibertat d’expressió de la ciutadania de Barcelona per xiular i mostrar la seva opinió”, i el grup municipal ha assegurat, en un comunicat, que “un grup de ciutadans va impulsar una convocatòria per a xiular a Colau i a posteriori, amb l’excusa de l’aforament i les mesures covid, el Govern ha anunciat el tancament de la plaça”.

Per la seva banda, el regidor de JxCat Jordi Martí Galbis s’ha preguntat “quin sentit té que ens hàgim d’inscriure per seguir un pregó”, i ha remarcat que “la ciutadania té dret a protestar i els representants polítics han d’assumir la crítica i la protesta“. “Ja sabíem que a l’alcaldessa no li agrada que la xiulin i que l’afecta molt”, ha comentat Martí Galbis en referència a les llàgrimes de Colau durant el pregó de les festes de Gràcia, afegint que “a ningú li agrada que li xiulin, però la solució no és reduir la llibertat de la ciutadania”.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí Grau, ha respost les crítiques de Junts assenyalant que l’Ajuntament tancarà la plaça Sant Jaume “de la mateixa manera que qualsevol altre espai de La Mercè, per indicació del Procicat“, i ha titllat d'”actitud irresponsable” el posicionament de la formació presidida per Carles Puigdemont. “Sembla mentida que un partit polític que governa el país i suposo que està preocupat per l’evolució de la pandèmia, faci aquestes declaracions”, ha conclòs Martí Grau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides