Quina plataforma indepentista estrena butlletí oficial?

Carles Puigdemont, en un acte del Consell per la República
Carles Puigdemont, en un acte del Consell per la República

El Consell per la República ha estrenat el seu butlletí oficial aquest diumenge, 19 de setembre, amb la publicació del “Decret 1/2021, de 19 de setembre, de convocatòria d’eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell per la República”.

Denominat Butlletí Oficial del Consell per la República (BOC), es presenta com “el mitjà de publicació oficial de les normes, les disposicions de caràcter general, els acords, les resolucions, els edictes, les notificacions, els anuncis i els altres actes de l’Administració del Consell per la República, per tal que produeixin els efectes jurídics corresponents“.

Així doncs, dona la raó a tots aquells que van veure en la creació del Consell per la República, impulsada per l’expresident Carles Puigdemont, alguna aspiració d’establir una institucionalitat catalana paral·lela a l’oficial.

A diferència dels butlletins oficials de les institucions públiques, però, el BOC no ha publicat res més l’endemà de la seva estrena i, per tant, només té una entrada en el seu apartat d’arxiu. Com a subapartats hi ha “Disposicions generals”, “Altres disposicions” i “Consells locals”.

La convocatòria d’eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell per la República, d’altra banda, és una cita electoral de pagament: els votants hauran d’estar inscrits en el registre ciutadà del Consell per la República, per a la qual cosa cal pagar almenys 10 euros.

La votació, que inicialment s’havia previst celebrar entre l’1 i el 3 d’octubre -dates molt significatives per a l’independentisme processista-, tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 d’octubre. El motiu oficial del canvi de dates va ser “atendre la demanda de les bases del Consell de donar-los més temps per preparar les candidatures” i facilitar la comprensió del procés de votació a través de l’aplicació mòbil o del web.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides