Llum verda de l’Audiència de Barcelona a la investigació que vincula un negoci amb gas al procés

Una interlocutòria assenyala que que el negoci podria haver encobert un finançament il·legal o una altra operació irregular

Josep Lluís Alay i Alexander Dmitrenko
Josep Lluís Alay i Alexander Dmitrenko

L’Audiència Nacional ha donat el vistiplau al jutge Joaquín Aguirre, instructor del cas Voloh, perquè investigui una operació de compravenda de gas liquat que podria haver emmascarat el finançament il·legal d’un partit o una altra operació irregular, segons publica El Periódico citant el contingut d’una interlocutòria judicial.

El negoci, realitzat entre una empresa russa i una altra xinesa, apareixia en converses entre l’empresari rus Alexander Dmitrenko i el cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay.

La Fiscalia Anticorrupció havia sol·licitat que s’arxivés la investigació sobre aquell negoci, les indagacions sobre el qual considerava que eren “prospectives” i que vulneraven els drets i les llibertats més fonamentals.

L’Audiència de Barcelona, però, ha rebutjat anul·lar la part de la causa referent a la compravenda de gas. La seva secció 21 defensa que la investigació, que el jutge Aguirre havia encarregat a la Guàrdia Civil, ha estat raonada i és “necessària, útil i pertinent”, i que s’ha de mantenir perquè té com a objectiu indagar sobre la presumpta comissió de delictes de malversació i tràfic d’influències, a més del possible finançament irregular d’un partit polític.

Així mateix, sempre segons El Periódico, l’Audiència troba “similar” aquesta operació de compravenda a la que va efectuar Rússia a favor d’una empresa relacionada amb Matteo Salvini, que va servir per finançar la Lega, i destaca que ni Alay ni Dmitrenko tenen “antecedents en el negoci del petroli” o del gas liquat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides