Liechtenstein desvincula Joan Carles I com a beneficiari de la Fundació Zagatka

L'informe afirma que la fundació va pagar vols privats al rei emèrit, però que no hi ha cap opacitat

El rei emèrit Joan Carles de Borbó
El rei emèrit Joan Carles de Borbó

En un informe enviat a l’Agència Tributària espanyola, l’Administració Tributària de Liechtenstein ha afirmat que el rei emèrit, Joan Carles I, no és beneficiari de la Fundació Zagatka, la qual va ser constituïda en aquest país pel seu cosí, Álvaro d’Orleans-Borbó.

Les informacions apuntaven que el rei emèrit apareixia com a beneficiari de Zagatka fins al mes de juny passat, quan la fundació va suprimir Joan Carles I i els seus tres fills com a beneficiaris. Però, segons ha avançat El Español i ha confirmat Europa Press, l’informe que Liechtenstein ha enviat a l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau (ONIF) de l’Agència Tributària assegura que no tenen constància que el rei emèrit estigui relacionat amb la fundació.

El document respon a una sol·licitud d’informació de l’ONIF per comprovar que les dues regularitzacions de l’emèrit amb Hisenda -per un total de 678.393,72 i 4.395.901,96 euros, respectivament-  són correctes. Precisament, la major part d’aquest import estava relacionat amb vols privats que li va finançar Zagatka.

Segons han comentat fonts coneixedores de l’informe de Liechtenstein als mitjans citats, l’escrit confirma que la fundació va pagar aquests viatges a Joan Carles I, però assenyala que no hi ha cap opacitat i que tots els comptes estan ja en mans de l’Agència Tributària espanyola, que haurà de comprovar si els pagaments de Zagatka coincideixen amb l’import que el rei emèrit va regularitzar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides