La Fiscalia s’oposa a indultar Pablo Hasél

Argumenta que el raper ha reincidit i que no vol iniciar un programa individual de tractament a la presó

Pablo Hasél
Pablo Hasél

La Fiscalia de l’Audiència Nacional s’oposa a la petició que va presentar l’Acadèmia Catalana de la Música perquè es concedeixi l’indult al raper Pablo Hasél, condemnat a dos anys i quatre mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona -diverses multes que no va pagar van causar l’augment de la pena-.

El ministeri públic ha argumentat la decisió explicant que el raper està condemnat “per múltiples fets delictius” i que, en alguns casos, “com el delicte d’enaltiment del terrorisme, hi ha reincidència”. A més, segons ha publicat el diari ARA, la decisió de la Fiscalia també es basa en un informe del Centre Penitenciari de Ponent, on Hasél està empresonat.

Tot i que el document explica que el raper no té cap expedient disciplinari obert, ja que “sempre ha mostrat una actitud correcta i d’adaptació a la normativa”, el centre penitenciari li va proposar iniciar un programa individual de tractament (PIT) que Hasél ha rebutjat. Una negativa en la qual el ministeri públic també es basa per argumentar en contra de l’indult.

L’Acadèmia Catalana de la Música, presidida per Gerard Quintana, va demanar l’indult del raper al·legant que els fets provats “no ultrapassen els límits considerats delictius, ni poden considerar-se delictius ni atempten contra els béns jurídics protegits”. La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, també va anunciar que Unidas Podemos va registrar una petició per indultar Hasél per la via urgent. La resposta de la Fiscalia, però, només fa referència a la sol·licitud de l’Acadèmia.

L’oposició del ministeri públic a l’indult no implica necessàriament que el Govern central decideixi no concedir-lo, però la Plataforma Llibertat Pablo Hasél ha respost a la negativa de la Fiscalia acusant-la -juntament amb el Govern de l’Estat- d'”acarnissar-se” amb Hasél per ser “comunista” i per “denunciar en les seves cançons i tuits les misèries d’aquest Règim i portar la militància als carrers, més enllà del micròfon”.

D’altra banda, la plataforma en defensa del raper ha assegurat que ni ell ni la seva defensa demanaran l’indult “perquè va acompanyat de demanar perdó de forma més o menys explícita i de la renúncia a les nostres idees i principis revolucionaris”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.