El Pla de Govern d’Aragonès contempla “seguir negociant” per a l’amnistia i el referèndum

L'executiu català ha incorporat en aquest pla un compromís amb la "rendició de comptes"

L’executiu català ha presentat el seu Pla de Govern per a la pròxima legislatura en el qual es contempla que “seguirem negociant fins a aconseguir el que la majoria de la ciutadania reclama: amnistia i referèndum”. Amb aquesta declaració d’intencions, es posa en evidència la voluntat del republicà Pere Aragonès de seguir amb el full de ruta marcat per ERC de continuar les negociacions amb l’Estat per a trobar una sortida a la crisi política entre el govern català i central. Unes negociacions que han estat boicotejades darrerament pels socis de govern dels republicans, els exconvergents de JxCat.

La portaveu del govern català, Patricia Plaja, ha afirmat que “treballem per millorar la vida de la ciutadania i per fer que Catalunya esdevingui un estat”, i que el Pla de Govern està pensant “per un país just, amb bon govern i referent democràtic al món”. Plaja ha afegit que el pla “té com a objectiu la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat mitjançant el procés de negociació segons els estàndards democràtics internacionals”.

Per altra banda, la portaveu de l’executiu català ha afirmat que “el català a l’audiovisual és prioritari per al Govern”, en referència al fet que la nova llei audiovisual espanyola no contempla cap especificitat sobre l’ús del català en les plataformes audiovisuals. En aquest sentit, Plaja ha afirmat que “treballarem per fer-hi canvis i que el respecte al català sigui més que un enunciat”, i que “el Pla de Govern ja recull una modificació de la llei catalana”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides