El Govern nomena Vicenç Villatoro nou director del Memorial Democràtic

L'escriptor i periodista substituirà, per elecció del Departament de Justícia, l'historiador Jordi Font

El nou director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro

El Govern de la Generalitat ha nomenat l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro nou director del Memorial Democràtic, l’organisme que té com a missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya entre 1931 i 1980. Així, Villatoro substituirà l’historiador Jordi Font, al capdavant d’aquest organisme des del 2019.

No és la primera vegada que l’escriptor ocupa un càrrec públic. De fet, va ser director general de Promoció Cultural del 1997 al 2000, va ser diputat de Convergència i Unió (CiU) al Parlament de Catalunya entre el 1999 i el 2002 i, després, va convertir-se en el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió -l’actual Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)- del 2002 al 2005.

Tal com assenyala el Govern en el comunicat sobre el nomenament, Villatoro també té “una llarga experiència com a gestor cultural”. Va ser president de la Fundació Ramon Trias Fargas entre el 2004 i el 2008,  director de l’Institut Ramon Llull del 2010 al 2013, i de la Fundació Ramon Llull del 2010 fins al 2021. També va substituir Marçal Sintes com a director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

L’escriptor, proper a l’àmbit convergent, ha estat al capdavant de la Fundació Centre d’Estudis Jordi Pujol, i el seu fill, Aleix Villatoro, disposa també d’un càrrec públic a la Generalitat com a director del Consell Català de l’Esport.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides