El CAC analitzarà la informació de TV3 i Catalunya Ràdio emesa ahir sobre el quart aniversari del 20S

La consellera Carme Figueras demana si el ‘TN migdia’ va complir els requeriments d’objectivitat, imparcialitat, equilibri i rigor informatiu que exigeix el llibre d’estil de la CCMA

Cinc treballadors de TV3 van firmar la informació del 'TN migdia' sobre el quart aniversari del 20S que analitzarà el CAC

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) analitzarà si la informació emesa ahir al TN Migdia sobre el quart aniversari de la manifestació que va intentar entrebancar la intervenció judicial al Departament d’Economia i Finances el 20 de setembre de 2017 compleix les exigències d’objectivitat, imparcialitat, equilibri i rigor informatiu recollides al Llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Així ho va anunciar Carme Figueras, consellera del CAC, mitjançant un missatge a Twitter, ahir a les 21 hores. En aquest missatge, Figueras explica que ha demanat que el CAC analitzi si la notícia emesa al TN migdia “Quatre anys del 20S: Cuixart i Sánchez acusen l’Estat de deixar armes dins els vehicles de la Guàrdia Civil” compleix les exigències esmentades.

Figueras acompanya aquest anunci de l’apartat del Llibre d’estil titulat “Objectivitat, imparcialitat i equilibri informatius” en el qual s’assegura que als mitjans de la CCMA “presentem els continguts informatius amb imparcialitat, sense prendre partit per cap opció i sense deixar-nos influir per les fonts que ens faciliten les notícies. En temes que hi ha punts de vista diferents o fins i tot confrontats, busquem opinions contrastades entre les veus més representatives. Si no hem pogut obtenir la versió d’una de les parts perquè ens l’ha denegada o per qualsevol altra circumstància, ho fem saber a l’audiència, especialment si això provoca un desequilibri informatiu. Expliquem els fets des d’un punt de vista neutre i equidistant, i no convertim les opinions en fets”.

La informació emesa al TN migdia a la qual es refereix Figueras va  durar 1’47” i la van firmar cinc treballadors de TV3: S.Sala, D.Dalmau, J.Eroles, P.Pros i G.Ropero. Al web de la CCMA aquesta informació es descriu així: “Coincidint amb el quart aniversari de la concentració davant del Departament d’Economia, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez recorden els fets pels quals van ser jutjats i condemnats a més de tres anys de presó. Acusen l’Estat de deixar armes abandonades dins d’un vehicle de la Guàrdia Civil i, d’aquesta manera, generar aldarulls”.

El matí de Catalunya Ràdio va incloure, ahir, un reportatge d’uns vint minuts de durada, amb els mateixos protagonistes i arguments. La notícia al web de la CCMA la van titular “El primer 20S dels Jordis en libertat”. La directora i presentadora del programa, Laura Rosel, va llegir un editorial en el qual, entre d’altres afirmacions, va dir que “és l’hora de celebrar que els Jordis tornin a ser al carrer, mirar-los als ulls, com fem avui al programa, i trobar-hi un somriure sincer, alegria i veritat i determinació” i que “el 20S va servir després de combustible per redactar uns informes policials, acusadors i infames, per tancar sense judici, jutjar i condemnar a nou anys, dos líders civils, abanderats del pacifisme”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides