Colau diu que amb l’obertura parcial de l’oci nocturn no s’acabarà amb els botellots

L'alcaldessa afirma que volia que la decisió de la Generalitat hagués arribat abans de les Festes de la Mercè

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que amb l’obertura parcial de l’oci nocturn dictada per la Generalitat “és evident que no n’hi haurà prou per evitar els botellots“, afegint que “és un primer pas, però s’hauran de fer més passos” per acabar amb el consum massiu d’alcohol al carrer per grups habitualment de joves. Colau , en declaracions a Catalunya Ràdio, s’ha mostrat “satisfeta” per aquesta obertura parcial de l’oci nocturn, però ha afirmat que hagués volgut que “arribés una mica abans de les Festes de la Mercè”.

En aquest sentit, Ada Colau ha dit que el govern català ha trigat massa prendre la decisió en considera que “poder esponjar l’oferta i que no hi hagi un efecte crida cap a les Festes de la Mercè era molt important, i evitar aldarulls com els que s’ha vist a Tiana i Bellaterra. L’alcaldessa de Barcelona ha assegurat que “no hi haurà festa a carrer” en la Mercè, recordant que les actuacions musicals “estaran perimetrades perquè no hi hagi un efecte crida” i que “la gent no podrà acostar-se a veure el concert des de fora”, afegint que aquests espectacles acabaran a dos quarts de dotze de la nit.

Colau ha declarat que els botellots “tenen a veure amb el tancament de l’oci nocturn, però també amb la sortida de la pandèmia, un nou costum de gaudir a l’aire lliure, el tema econòmic, hem de fer una reflexió conjunta”. En aquest context, l’alcaldessa de Barcelona ha dit que “convocarem una taula amb tots els actors per fer una reflexió de com gestionem això”, afegint que “no vull criminalitzar el fet que la gent surti, és una necessitat humana i no és res dolent, però s’ha de fer de manera que no vagi en detriment del dret dels veïns al descans”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides