Una feinada pendent

Una feinada és el que tenim per davant per millorar els defectes i injustícies de les nostres societats. Per si ens n’oblidem ens ho recorden les campanyes que ens arriben per correu electrònic o a través de xats diversos demanant-nos la firma per mil i una causes justes. És cert que podem estar en desacord amb algunes d’aquestes campanyes. També es recullen firmes per defensar despropòsits o iniciatives retrògrades. Però jo em faig un fart de firmar i difondre propostes justes i a les quals cal dedicar-hi esforços i suport.

Repasso la bústia del meu correu: “Ajuda’ns a aturar aquesta macrogranja que volen fer a prop de les nostres cases” / “Declaració de Parc Nacional a Sierra Bermeja” / “Per una reinserció efectiva i afectiva dels nens que tornen al cole després de superar una leucèmia” / “Per la retirada de l’estàtua de l’ex-alcalde homòfob de Badajoz” / “Que el ministeri d’Educació i FP emprengui les mesures necessàries perquè l’ensenyament de la Història de 4rt d’ESO i Batxillerat deixi enrere el relat equidistant dels “dos bàndols” i garanteixi un ensenyament correcte de la història de la dictadura franquista” / “Alliberar Kiska, l’última orca que viu en captivitat al Canadà” / “Contra l’augment de la crisi i la fam a l’Afganistan” / “Tothom a cobert. Organitza un dinar o sopar solidari a casa a favor de les persones sense llar” / “Ajuda’ns a frenar el càncer infantil” / “Uneix-te per donar suport a l’educació de la infància arreu” / “El Casal dels Infants necessita el teu suport per fer costat a 2.000 infants i joves en situació d’alt risc i acompanyar-los perquè comencin el curs en igualtat d’oportunitats” / “Ajuda el projecte d’investigació per curar pacients de melanoma” / “No a la condecoració d’Iván Duque pel govern d’Espanya” / “Pel desbloqueig en la renovació del Consell General del Poder Judicial” / “Salvem l’oceà. Salvem el clima” / “Stop suïcidis” / “Fes un testament solidari” / “Corre la marató per una bona causa” / “Compromet-te amb la salut mental” / “Salvem els/les nens/nenes autistes” / “Exigiu un ajut alimentari d’urgència a Angola” / “Per la llibertat de premsa a Polònia”.

He buscat les últimes vint campanyes que han arribat al meu correu. Només he hagut de retrocedir fins el dia 10 de setembre per trobar-les. Això dona una idea de les que van arribar en dies anteriors.

Total, que hi ha una feina pendent de mil dimonis. Qui no dona un cop de mà a alguna d’aquestes causes és perquè no vol. Una firma i compartir la campanya a les xarxes socials està bé. Implicar-se personalment, millor. I si n’hi ha que es poden gratar la butxaca, fantàstic!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides