Els propietaris de la Ricarda, a favor de vendre els terrenys a Aena

Segons 'El Periódico', tot i que a la familia hi ha "diferents sensibilitats", la majoria és partidària

La Ricarda

La família Bertrand, propietària dels terrenys de l’espai natural de la Ricarda, estaria majoritàriament a favor de vendre els terrenys a Aena, segons ha desvelat El Periódico. Gran part dels accionistes de la societat Ebys Inmuebles SL -formada per membres de la família i encarregada d’administrar l’estany, la pineda i els camps de cultiu- “és partidària de la venda”, ha assegurat el president del consell d’administració i conseller d’Ebys Inmuebles, Manuel Bertrand Vergès.

Segons ha explicat al diari citat, la família “té diferents sensibilitats” i “hi ha alguns a favor i altres en contra de la venda” però, “en aquests moments”, la majoria estaria d’acord en treure profit econòmic de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat.

Els actius de la Ricarda en possessió d’Ebys -els quals no inclouen la Casa Gomis, considerada un bé d’interès cultural- ascendien el 2019 a gairebé 3,5 milions d’euros, segons el Registre Mercantil. Un valor que, segons Bertrand Vergès, és una quantitat irrisòria tenint en compte els interessos que hi ha darrere de l’ampliació de l’aeroport i el valor mediambiental d’aquest espai natural.

Altres membres de la família com Marita Gomis, representant del corrent més ecologista, consideren que “abans de destruir això s’ha de pensar molt bé perquè no és recuperable”. Gomis ha assenyalat que “alguns no s’adonen que el que fa la Ricarda és evitar que l’aeroport s’inundi. Si allargues la pista, hauràs de dessecar els aiguamolls i la llacuna”, i s’ha preguntat, retòricament, “on anirà a parar l’aigua”.

(Visited 1.532 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari