Salut admet que té lots de vacunes contra la covid a punt de caducar

Les dosis es donen per perdudes perquè, segons els experts, logísticament és impossible enviar-les a altres països

Vacuna de Janssen contra la covid-19

La Generalitat ha admès que Catalunya té lots de vacunes contra la covid a punt de caducar, segons ha publicat la SER, però no n’ha precisat la xifra exacta. Salut ha reconegut que s’ha produït un “desajust en els models de previsió” perquè els tècnics del departament van pensar que durant la primera setmana de setembre hi hauria més demanda, però no ha sigut així.

Contràriament al que s’esperava, el ritme d’inoculació ha baixat tot i el final de les vacances i, a més, les previsions no van tenir en compte que a Catalunya el 79% de la població major de 12 anys ja ha rebut la pauta completa de vacunació. El resultat és que, com ha revelat el mitjà citat, la Generalitat disposa d’1.100.000 dosis sense posar.

Les vacunes contra la covid es conserven durant sis mesos en ultracongeladors, i duren un mes quan es descongelen. Tenint en compte que hi ha més d’un milió de vials que el Ministeri de Sanitat ha enviat i que no surten de la nevera, es calcula que, de totes les vacunes que ha rebut Catalunya, aproximadament un 10% encara no s’ha posat.

El principal problema d’aquesta situació és que aquestes dosis que no s’han posat ja es donen per perdudes. Segons assenyalen els experts, és impossible aprofitar-les i enviar-les a un altre país que les necessiti perquè estan a punt de caducar i perquè es podria trencar la cadena de fred.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari