PSOE i ERC: baralles en públic i pactes en privat

El punt final al projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat ha arribat de la mà del Govern espanyol, que ha anunciat que paralitza el pacte al qual teòricament s’havia arribat amb la Generalitat, per la “falta de compromís” del Govern català. La decisió ha despertat la ira de JxCat, l’aplaudiment de la CUP, comuns i Podem, i el discurs doble –de nou– a ERC, que es queixa que l’Estat digui que anul·la una inversió, però clama contra el projecte que podia destruir la Ricarda.

I és que pels passadissos de la política corre el rumor que la baralla que ara tenen els governs català i espanyol pel Prat té un rerefons de pacte. A l’Estat ja li va bé desfer-se d’un pla que dividia PSOE i Podem, i que molt probablement rebria el rebuig o moltes pegues de la UE. I a la Generalitat ja li va bé mostrar-se de nou com la víctima d’un greuge inversor i, a més, treure’s de sobre un nou enfrontament intern al Govern. Per si no n’hi hagués prou, a ERC i a Pere Aragonès encara els va millor. Cal recordar que el pacte pel Prat el van anunciar JxCat i Jordi Puigneró, gairebé a l’esquena d’Aragonès i de la part de l’executiu d’Esquerra. Ara, al president republicà li va la mar de bé demostrar que el que es fa sense ell no surt bé, que no va ser bona idea anunciar pactes sense polir-los i que el lideratge de Puigneró no li fa ombra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides