El risc de rebrot més baix en catorze mesos

Diversos indicadors reflecteixen la davallada de la cinquena onada a Catalunya

Punt de vacuncació a Ciutat Meridiana
Punt de vacuncació a Ciutat Meridiana

Foto: Departament de Salut

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que Catalunya té aquest divendres la xifra més baixa d’hospitalitzats dels darrers dos mesos, el risc de rebrot més baix dels darrers catorze mesos i la incidència acumulada a catorze dies més baixa dels darrers tres mesos.

Segons el darrer balanç diari oficial sobre l’evolució de la pandèmia, 629 persones afectades per la covid-19 estan hospitalitzades a Catalunya, 17 menys que fa 24 hores. D’aquestes, 216 són pacients d’unitats de cures intensives (UCI), 21 menys.

Els nous contagis són 883, de manera que el total acumulat des de l’inici de la pandèmia arriba a 979.135. 13 defuncions més des de l’anterior informe eleven el total a 23.801.

El risc de rebrot cau quatre punts i ara assoleix un valor de 83, el més baix des del juliol del 2020. La velocitat de reproducció de la covid ha experimentat un petit increment durant el període del 7 al 13 de setembre en comparació amb setmanes anteriors, i ara és de 0.88.

La incidència acumulada a catorze dies, ara 98,82, és inferior a 100 per primer cop des de fa tres mesos. La taxa de positivitat dels tests d’antígens i proves PCR és del 3,12%.

La campanya de vacunació acumula 5.606.011 pautes completes administrades a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides