L’Eurocambra demana investigar els contactes de Rússia amb l’entorn de Puigdemont

La proposta presentada pels socialistes considera que hi pot haver un intent de desestabilitzar la UE

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, al Parlament Europeu
El líder de JxCat, Carles Puigdemont, al Parlament Europeu

El Parlament Europeu demana que s’investigui els presumptes contactes que haurien mantingut persones de l’entorn de Carles Puigdemont amb membres de la intel·ligència russa. El grup socialista a l’Eurocambra va presentar una esmena en la qual es demana que la institució europea obri una investigació per esclarir la naturalesa dels contactes entre l’independentisme català i el govern rus.

El text de l’esmena argumenta que cal fer “una investigació en profunditat” sobre els “contactes estrets i regulars entre funcionaris russos, inclosos membres del servei de seguretat”, amb persones de l’entorn de l’expresident de la Generalitat i actual eurodiputat Carles Puigdemont.

El text de l’esmena, presentada en un informe sobre les relacions entre la Unió Europea i Rússia, diu que els contactes en qüestió “podria resultar ser un altre exemple d’ingerència russa en els estats membres i dels constants intents de Rússia d’explotar qualsevol afer que pugui promoure la desestabilització interna de la Unió”.

L’esmena del grup socialista al Parlament Europeu va ser presentada pels eurodiputats Włodzimierz Cimoszewicz de Polònia i Tonino Picula de Croàcia. L’esmena es va aprovar per 462 vots a favor, 113 en contra i 95 abstencions.

La votació a l’Eurocambra arriba després que el diari New York Times publiqués fa dues setmanes que entre el 2019 i el 2020 el cap de l’oficina de l’expresident, Josep Lluís Alay, es va reunir amb persones properes als serveis d’intel·ligència russos i amb exespies del país.

En aquest sentit, Alay hauria advertit Puigdemont que per aconseguir fons econòmics russos per al procés independentista, l’expresident no hauria de fer declaracions que molestessin Rússia. Es dona la circumstància que tant Alay com el govern rus han negat aquestes informacions.

(Visited 145 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari