La CUP ocupa i atura l’activitat d’una oficina d’Endesa a Girona

Unes quinze persones han accedit al local cridant "Endesa ens roba", mostrant-se a favor d'una elèctrica pública

Membres de la CUP ocupen una oficina d'Endesa a Girona

Foto: @cupnacional

Diversos càrrecs electes de la CUP, entre els quals hi havia regidors, alcaldesses i el diputat cupaire al Parlament Dani Cornellà, han ocupat una oficina d’Endesa a Girona per protestar contra l’augment del preu de la llum. Al crit d'”Endesa ens roba” i portant cartells, unes quinze persones han accedit al local, situat al carrer riu Güell (Girona), i han aturat l’activitat d’aquest mentre durava la protesta.

En un comunicat, Cornellà ha carregat contra l’enriquiment de les elèctriques, a qui ha acusat de fer diners “amb l’empobriment de la majoria de la població“, i ha recordat que el passat 2020 Endesa va obtenir 1.500 milions d’euros i Iberdrola 3.600 milions. “Les grans empreses elèctriques nodreixen els seus consells d’administració amb antics càrrecs polítics, i obtenen beneficis milionaris a costa d’especular amb drets essencials”, ha assegurat.

El diputat cupaire ha considerat “insuficients” les mesures que ha pres el Govern de Pedro Sánchez per aturar l’augment del preu de la llum i rebaixar la factura en un 22%, i ha apostat per “avançar cap a la plena sobirania energètica” i impulsar una empresa pública catalana.

“L’electricitat no pot ser objecte d’especulació, no pot ser que el 90% del sistema elèctric estigui controlat per aquestes empreses energètiques”, ha insistit Cornellà, “per això, és urgent i necessari capgirar el model. La generació, el transport i la distribució de l’electricitat han de ser públiques, transparents i democràtiques per acabar amb la pobresa energètica i establir uns preus justos i sota control públic”, ha defensat el diputat de la CUP.

(Visited 171 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari