Bolaños: “El procés sobiranista s’està acabant”

El ministre de la Presidència anuncia que "tots els acords que assolim a la taula seran públics"

Les delegacions dels governs d'Espanya i la Generalitat, abans de la reunió de la taula de diàleg
Les delegacions dels governs d'Espanya i la Generalitat, abans de la reunió de la taula de diàleg

Félix Bolaños, el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, ha assenyalat que “el procés sobiranista s’està acabant” i que ara els governs d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya han encetat una nova etapa caracteritzada pel diàleg.

Bolaños, en declaracions a la Cadena SER aquest dijous, ha evitat criticar el fet que, abans de la compareixença del president català Pere Aragonès, un treballador de la Generalitat retirés la bandera espanyola.

El ministre ha respost que “em quedo amb el que és positiu”, i ha destacat, en aquest sentit, el to de la trobada i el fet que “la delegació espanyola va tenir un amplíssim desplegament” aquest dimecres a Barcelona. A més, ha recordat que “la Generalitat és Estat”.

Bolaños ha apostat per allargar la mà perquè “tothom comprengui que no podem viure d’esquenes, que no podem no escoltar-nos”. També ha evitat aixecar expectatives sobre quan s’assoliran avenços o si han establert u calendari, però ha considerat que “tenim un context en el qual podem treballar amb tranquil·litat“, i ha assegurat que “tots els acords que assolim a la taula seran públics“.

El titular de la Presidència només s’ha referit, com a continguts de la reunió, a la presentació de les delegacions i l’exposició de les respectives posicions de partida.

Bolaños ha assegurat que “nosaltres tenim clar que aquesta taula ha de solucionar problemes diaris i quotidians dels catalans”, i perquè “normalitzem la situació a Catalunya”. En aquest sentit, ha explicat que han lliurat al govern català l’anomenada “agenda per al retrobament”, un document on del govern espanyol aborda les reclamacions plantejades pels tres presidents catalans anteriors.

Per la seva part, la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha manifestat que “no s’acabarà el procés perquè hi hagi 44 acords en infraestructures”, una qüestió ha indicat que es dirimirà en “les reunions bilaterals” i que “això no és el conflicte polític”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.