Artadi: “El 52% de l’independentisme no era a la taula, i això reforça Sánchez”

Junts acusa els republicans d'excloure'ls de la negociació i demana explicacions a Pere Aragonès

Elsa Artadi
Elsa Artadi

Un dia després de la reunió entre l’Executiu català i espanyol amb motiu de la taula de diàleg, JxCat segueix llançant retrets contra ERC. En una entrevista al programa Tot es Mou de TV3, la diputada de Junts Elsa Artadi ha assenyalat que “la representació del 52% de l’independentisme ahir no hi era” i ha afirmat que” això és un error” perquè “fa que Pedro Sánchez surti reforçat”.

“Hem vist una imatge d’una minoria de l’independentisme i recorda a la imatge de la negociació de la investidura de Pedro Sánchez”, ha comentat Artadi, que ha reclamat explicacions sobre per què el secretari general del seu partit, Jordi Sànchez, ha estat “exclòs” de la taula de diàleg. “Si no ha sigut Pedro Sánchez, Pere Aragonès ha d’explicar a poc a poc per què Jordi Sànchez és bo per tancar un acord que el fa president, però no per seure a la taula“, ha assenyalat, assegurant que “se’ns va excloure de manera inexplicable”.

La diputada del partit liderat per l’expresident Carles Puigdemont ha mantingut el seu escepticisme envers la negociació amb el Govern espanyol, a qui ha recordat que es va investir amb unes determinades condicions. “M’inquieta que a Pedro Sánchez se’l va investir, en teoria, posant unes condicions de com havia de funcionar aquest mecanisme, i dos anys després això no ha passat”.

Tot i la crisi entre els dos socis de Govern causada per la negativa dels republicans a acceptar el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, el vicepresident del partit, Jordi Turull, i la líder de JxCat al Congrés, Miriam Nogueras, com a membres vàlids de la delegació catalana per la taula de diàleg, els postconvergents no es plantegen, de moment, deixar de formar part del Consell Executiu. Ho ha afirmat Turull aquest matí a TV3, assegurant que “el Govern té futur fins que el Tribunal Suprem se’n cansi”.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari