Aragonès vol una legislació a Espanya que legalitzi un referèndum sobre la independència

En una entrevista a 'The New York Times' el president català diu que "l'important és que hi hagi voluntat política"

Pedro Sánchez i Pere Aragonès en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha declarat que vol explorar la possibilitat de crear una legislació a Espanya que legalitzi la votació d’un referèndum sobre la independència de Catalunya. En una entrevista a The New York Times, Aragonès ha afirmat que “l’important és que hi hagi voluntat política” per a arribar a un acord.

Després de la trobada amb el president del govern central, Pedro Sánchez, el president català va dir al rotatiu nord-americà que la seva posició es reduïa a dos objectius principals: una amnistia general per als líders independentistes que, segons ell, van ser acusats de delictes relacionats amb les seves accions polítiques; i la celebració d’un nou referèndum que es negociaria amb el govern espanyol, una proposta que Sánchez ha rebutjat per considerar inconstitucional. Aragonès assegura que només un acord d’amnistia podria canviar el curs del conflicte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.