Aragonès demana “lleialtat” a Puigneró davant la crisi institucional

El president i el vicepresident tracten de deixar les discrepàncies de la taula de diàleg al marge de l'Executiu català

El president Pere Aragonès i el vicepresident Jordi Puigneró

El rebuig, per part d’ERC, dels noms que Junts va proposar per formar part de la delegació catalana en la taula de diàleg amb el Govern espanyol ha distanciat els dos socis de la Generalitat. El president Pere Aragonès, però, amb l’objectiu de deixar al marge de l’Executiu català l’enfrontament, s’ha reunit aquest dijous al matí amb el vicepresident Jordi Puigneró, a qui ha demanat “lleialtat” i ha instat a “seguir treballant” conjuntament, segons han explicat a l’ACN fonts de la Presidència.

Durant la trobada, que ha durat poc més d’una hora, Aragonès ha insistit a Puigneró que, si Junts proposa membres per la taula que siguin del Govern, no tindrà cap inconvenient en acceptar-los, i també li ha demanat que eviti que es tornin a produir situacions com les dels darrers dies.

Al marge de les discrepàncies i de l’intercanvi de retrets entre ERC i JxCat, el president de la Generalitat ha assegurat aquest matí en una entrevista a RAC1 que té “tota la confiança en el vicepresident”. No obstant això, fonts de Presidència han assenyalat -tal com publica La Vanguardia- que “no es pot fer com si no hagués passat res”, perquè Aragonès considera que “no s’ha complert ni l’acord per escrit ni el verbal”.

La Vicepresidència, per la seva banda, ha afirmat que la reunió ha anat “bé” i ha indicat que tant el president com Puigneró s’han mostrat disposats a “ressituar la qüestió”. Durant la trobada, Aragonès ha traslladat al vicepresident “tota la informació necessària” -segons ha assegurat a RAC1– sobre el conclave que va mantenir amb el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, i també han valorat les properes passes a seguir.

Es preveu que Aragonès i Puigneró tornin a reunir-se el pròxim dimarts al matí, en la trobada que acostumen a tenir -de vegades també amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà– abans del Consell Executiu.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari