Junts renuncia a la taula de diàleg

Jordi Sànchez rebutja les condicions del president Aragonès que atribueix al govern d'Espanya

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez
El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez

Junts per Catalunya no tindrà cap representant a la taula de diàleg entre els governs d’Espanya i de la Generalitat en la reunió de la taula de diàleg convocada per aquest dimecres. El president de JxCat, Jordi Sànchez, ha anunciat que no proposaran noms alternatius als que han fet constar a la llista de representants plantejada aquest dimarts, que incloïa el vicepresident Jordi Puigneró, el mateix Sànchez, l’exconseller Jordi Turull i la diputada al Congrés Míriam Nogueras.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, només ha confirmat l’aprovació per part del seu govern de la presència d’ell mateix i de dos consellers d’ERC, Laura Vilagrà i Roger Torrent. En una roda de premsa extraordinària, Aragonès també s’ha mostrat obert a acceptar que, de part de JxCat, participin en la taula de diàleg qualsevol dels altres membres del govern, però ningú que no en formi part, com és el cas de Sànchez, Turull i Nogueras.

Sànchez ha retret a Aragonès que seria una “mala praxi” acceptar “d’entrada” les “exigències” que el govern [d’Espanya] planteja, de manera que ha traslladat la responsabilitat al govern que presideix Pedro Sánchez sobre la condició d’Aragonès d’acudir a la taula només amb representants governamentals.

Així doncs, si no hi ha un canvi de parer de darrera hora, la representació del govern de la Generalitat a la taula de diàleg es limitarà al president Pere Aragonès, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

El govern d’Espanya hi enviarà el president Pedro Sánchez, la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el ministre d’Universitats, Manuel Castells.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides