El Govern central rebutja prorrogar un any la negociació per ampliar l’aeroport

La ministra de Transports demana al Govern que ratifiqui l'acord per desbloquejar la inversió de 1.700 milions

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

Foto: @mitmagob

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha rebutjat prorrogar durant un any la negociació amb el Govern de la Generalitat per l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat perquè, segons ha assenyalat, tot i que la llei ho permet, no seria convenient en l’actual context de recuperació econòmica. En una entrevista a La 2 i a Ràdio 4, la ministra ha assegurat que l’única forma de desbloquejar la inversió de 1.700 milions d’euros és que el Govern accepti l’acord a què es va arribar el passat mes d’agost.

“Posposar i prorrogar l’aprovació (del projecte) un any tindria un impacte que no ens podem permetre. No crec que la solució sigui tant prorrogar-se, sinó que la Generalitat doni el vistiplau i es ratifiqui en l’acord al qual va arribar el dia 2 d’agost”, ha comentat Sánchez.

Respecte al debat sobre les afectacions a l’espai natural de La Ricarda, la ministra ha assegurat que durant la reunió d’agost es va deixar clar que “no hi havia cap altra opció d’ampliació de l’aeroport que no fos un allargament de la pista que tenia una afecció ” en aquesta zona, i ha comentat, en referència a la negativa d’ERC, que “si contraposem economia i ecologia no ho aconseguirem”.

Sánchez ha assenyalat els republicans perquè, a parer seu, formen la part del Govern que “claríssimament no vol aquesta ampliació”, i ha instat l’Executiu a adoptar “un posicionament clar”. D’altra banda, la ministra ha reconegut que seria “lògic” abordar el tema de l’aeroport en la taula de diàleg, però que no és l’instrument més adequat ja que “per parlar d’inversions” està la Comissió Bilateral.  Tot i això, Sánchez ha indicat que “si es planteja” el tema, el tractaran.

(Visited 72 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari